σύντομο βιογραφικό

Dr. Εμμανουέλα Τσουκάλη

Η ιατρός Τσουκάλη Εμμανουέλα είναι γαστρεντερολόγος - ηπατολόγος - ενδοσκόπος και ασχολείται με όλο το φάσμα των παθήσεων του πεπτικού σωλήνα, του ήπατος, του παγκρέατος και των χοληφόρων.

Έχει εξειδικευθεί στη νευρογαστρεντερολογία και στην κινητικότητα του γαστρεντερικού συστήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύπτοντας με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα παθήσεις όπως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η δυσκοιλιότητα και οι λειτουργικές παθήσεις του πεπτικού. Επιπλέον, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου (ελκώδης κολίτιδα και νόσο Crohn) καθώς τελεί διατριβή με αυτό το γνωστικό αντικείμενο.

Η ιατρός είναι Υπεύθυνη Τμήματος Νευρογαστρεντερολογίας και Μελέτης Κινητικότητας Πεπτικού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι υπό τη διεύθυνση του Δ. Καραγιάννη, πραγματοποιώντας εκεί εξειδικευμένες εξετάσεις του αντικειμένου αυτού καθώς και επιστημονικός συνεργάτης της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του ΓΝΑ Ευαγγελισμός.

Διατηρεί ιατρείο στο Κορωπί επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου και Ευαγγέλου Λάμπρου 2 στην πλατεία Δημαρχείου, όπου πραγματοποιεί ενδοσκοπικές πράξεις (γαστροσκόπηση, κολονοσκόπηση, πολυποδεκτομές) σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές και κατευθυντήριες οδηγίες.

περισσότερα
Τσουκάλη Εμμανουέλα

ΙΑΤΡΟΣ

Εμμανουέλα Τσουκάλη
ενημέρωση

Νέα & Ανακοινώσεις

Ομιλία

Εξαιρετικό webinar από το Τμήμα Κλινικής Διατροφής του ΓΝΑ Ευαγγελισμός με τη συμμετοχή γαστρεντερολόγων και διαιτολόγων για την αντιμετώπιση ασθενών με νοσήματα πεπτικού.

Ομιλία "Νευρογαστρεντερολογία"

Τιμητική πρόσκληση για ομιλία στην ημερίδα του ΕΛΙΓΑΣΤ " DDW  synopsis 2021" με πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής τον κ. Δ. Καραγιάννη. Πρόκειται για τη σύνοψη του αμερικανικού συνεδρίου Γαστρεντερολογίας DDW, ενός από τα κορυφαία συνέδρια Γαστρεντερολογίας παγκοσμίως. Η ιατρός μετέφερε τις ...

Ομιλία "Ταξίνόμηση Εξωεντερικών Εκδηλώσεων στις ΙΦΝΕ"

Τιμητική πρόσκληση από τον Αν. Καθηγητή Γαστρεντερολογίας κ. Μπάμια για ομιλία της ιατρού στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου σχετικά με τις εξωεντερικές εκδηλώσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με ΙΦΝΕ   https://youtu.be/9I40C_BnoQk

Ομιλία "Ασθενής με ανθεκτική στη θεραπεία παλινδρομι...

Στα πλαίσια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ανάμεσα σε καταξιωμένες συναδέλφους, η ιατρός μίλησε για περιπτώσεις ασθενών που δεν ανταποκρίνονται σε θεραπεία για γαστροοισοφαγική παλινδρομική νόσο. Συζητήθηκε πως με εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως η εμπέδηση-πεχαμετρία κ...

Vedolizumab και ελκώδης κολίτιδα

Δημοσίευση ερευνητικής εργασίας σχετικά με την αποτελεσματικότητα του vedolizumab σε ασθενείς με ελκώδη κολίτιδα με συμμετοχή αξιόλογων συναδέλφων υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Μπάμια. Η ιατρός ήταν υπεύθυνη για τη συλλογή δεδομένων στη Γαστρεντερολογική Κλινική του ΓΝΑ Ευαγγελισμός.

συνεργασίες

Ενεργό μέλος επιστημονικών εταιριών