σύντομο βιογραφικό

Dr. Εμμανουέλα Τσουκάλη

Η ιατρός Τσουκάλη Εμμανουέλα είναι γαστρεντερολόγος - ηπατολόγος - ενδοσκόπος και ασχολείται με όλο το φάσμα των παθήσεων του πεπτικού σωλήνα, του ήπατος, του παγκρέατος και των χοληφόρων.

Έχει εξειδικευθεί στη νευρογαστρεντερολογία και στην κινητικότητα του γαστρεντερικού συστήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύπτοντας με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα παθήσεις όπως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η δυσκοιλιότητα και οι λειτουργικές παθήσεις του πεπτικού. Επιπλέον, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου (ελκώδης κολίτιδα και νόσο Crohn) καθώς τελεί διατριβή με αυτό το γνωστικό αντικείμενο.

Η ιατρός είναι Υπεύθυνη Τμήματος Νευρογαστρεντερολογίας και Μελέτης Κινητικότητας Πεπτικού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι υπό τη διεύθυνση του Δ. Καραγιάννη, πραγματοποιώντας εκεί εξειδικευμένες εξετάσεις του αντικειμένου αυτού καθώς και επιστημονικός συνεργάτης της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του ΓΝΑ Ευαγγελισμός.

Διατηρεί ιατρείο στο Κορωπί επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου και Ευαγγέλου Λάμπρου 2 στην πλατεία Δημαρχείου, όπου πραγματοποιεί ενδοσκοπικές πράξεις (γαστροσκόπηση, κολονοσκόπηση, πολυποδεκτομές) σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές και κατευθυντήριες οδηγίες.

περισσότερα
Τσουκάλη Εμμανουέλα

ΙΑΤΡΟΣ

Εμμανουέλα Τσουκάλη
ενημέρωση

Νέα & Ανακοινώσεις

Αντι-υπερτασική αγωγή και ΙΦΝΕ

Δημοσίευση στη διεθνή βάση ιατρικών ερευνητικών εργασιών Pubmed εργασίας σχετικά με την συσχέτιση αντι-υπερτασικής αγωγής και πρόγνωσης ιδιοπαθών φλεγμονοδών νόσων του εντέρου. Η μελέτη έγινε με συνεργασία των Γαστρεντερολογικών Κλινικών του ΓΝΑ Ευαγγελισμός και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομεί...

Ομιλία "Οισοφάγος"

Ομιλία της ιατρού σχετικά με κλινικά ζητήματα του ανώτερου πεπτικού στην ημερίδα της Πανεπιστημιακής Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Λαικού Νοσοκομείου, μετά από τιμητική πρόσκληση του καθηγητή Γ. Παπαθεοδωρίδη.

Ομιλία "Ταξίδια και ΙΦΝΕ"

Πρόσκληση για ομιλία της ιατρού σχετικά με "Ταξίδια και ΙΦΝΕ" στην εκπαιδευτική διημερίδα της ΕΟΜΙΦΝΕ  που έλαβε χώρα στις 11-12/9/2020 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.  https://www.conferre.tv/video/404391

Καρδιαγγειακή νόσος και ΙΦΝΕ

Δημοσίευση στη διεθνή βάση ιατρικών ερευνητικών εργασιών Pubmed εργασίας σχετικά με την συσχέτιση καρδιαγγειακής νόσου και ιδιοπαθών φλεγμονοδών νόσων του εντέρου. Η μελέτη έγινε με συνεργασία των Γαστρεντερολογικών Κλινικών του ΓΝΑ Ευαγγελισμός και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ...

Παρουσίαση στην εκπομπή

Συνέντευξη της ιατρού στην εκπομπή "Οδηγός Kαλής Zωής". Έδωσε διατροφικές συμβουλές για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, μια λειτουργική διαταραχή του γαστρεντερικού συστήματος που απασχολεί αρκετούς ανθρώπους.  

συνεργασίες

Ενεργό μέλος επιστημονικών εταιριών