Υπηρεσίες

Κολονοσκόπηση


Η κολονοσκόπηση ή αλλιώς ενδοσκόπηση κατώτερου πεπτικού συστήματος, είναι μια ενδοσκοπική μέθοδος μέσω της οποίας εξετάζεται όλη η επιφάνεια του βλεννογόνου του παχέος εντέρου και τμήματος του λεπτού εντέρου. Είναι η πιο ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος για ανίχνευση αλλά και αφαίρεση πολυπόδων. Συνεπώς οδηγεί στην αποτελεσματική πρόγνωση και τον έλεγχο του καρκίνου στο παχύ έντερο, ο οποίος αποτελεί την τρίτη πιο συχνή αιτία θανάτου από καρκίνο στον κόσμο για άνδρες και γυναίκες.

Κατά την εξέταση είναι πιθανό να παρθεί δείγμα για βιοψία για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποια βλάβη. Συστήνεται σε όσους είναι άνω των 50 ετών αλλά και σε όσους έχουν ιστορικό κακοήθειας παχέος εντέρου στην οικογένεια.

Επίσης, επιτρέπει στον ιατρό σας να εκτιμήσει συμπτώματα επιμένοντος άλγους στην κοιλιά, μετεωρισμού κοιλίας, πρόσφατης εμφάνισης δυσκοιλιότητας ή διάρροιας ή εναλλαγής διάρροιας και δυσκοιλιότητας, αισθήματος ατελούς κένωσης, πρωκταλγίας, αποβολής αίματος από τον πρωκτό ή άλλων συμπτωμάτων που πιθανόν να υποδηλώνουν πάθηση του παχέος ή του λεπτού εντέρου.